» Úvod » Závody » Rodea

Rodea

opracování Hoslovice 16.6.07
"oficiální" rodea pořádaná Rodeo corralem Westerners International - CZ. Tato organizace pořádá rodeové soutěže v ČR již od roku 1993, kdy každý rok vypisuje několik soutěží, které tvoří seriál o Mistra České republiky v rodeu (I.divize) případně o Pohár WI-CZ (II.divize). Podrobnější informace naleznete na stránkách RC WI-CZ .

Pod hlavičkou Rodeo corralu WI-CZ se soutěží v disciplínách dobytkářských:

ALLEY - vedení dobytčete uličkou

TEAM PENNING - oddělování tří kusů ze stáda

CALF ROPING - lasování telete

STEER WRESTLING - kácení telete

a disciplínách rychlostních:

BAREL RACE - barelový závod okolo tří barelů

Tohoto seriálu soutěží jsme se v roce 2007 opět zůčastnili, letos s protřelou závodnicí Ponkou a začátečnicí, která v tomto roce poprvé vyrazila na kolbiště - Shakirou. Co se týče výsledků, nebudu je zde popisovat, jsou k nalezení na stránkách výše zmíněné organizace RC WI-CZ .

Snad jen celkové pořadí, kdy jsme se s Ponkou, přesto, že mezi zůčastněnými koňmi je téměř o polovinu menší, probojovali až na krásné 4. místo v Mistrovství republiky - I.divizi. Tímto jsme si polepšili od r. 2006, kdy jsme byly až na 5.místě :-) Trochu subjektivního dojmu.. musím uznat, že důvod proto abychom byly "až" čtvrtí je mojí chybou. Ponka odvedla práci na 100%, ale já mám ještě občas problém se např. lasem trefit na krk telete.

Se Shakirou to bylo spíše takové okoukávání a hlavně jsem ji zvykala na kravičky, protože ještě loni z nich měla docela strach. Již na prvních závodech ukázala, že mi věří a i přes nejistotu, kterou jsem z ní cítila, se nechala přemluvit a ke stádu přišla a po chvilce, když zjistila, že ta zvláštní zvířata před ní utíkají, nabyla jistoty a stal se z ní dobytkářský kůň :-) Několik umístění jsme tedy získali i s touto šikovnou kobylkou.

Několik momentek z rodeí si můžete prohlédnout v připojené fotogalerii .

 

Publikováno: 4.4.08 18:51 | Připojená galerie: Rodea WI-CZ | Kategorie: Závody