» Úvod » Naši psi » Středoasijský pastevecký pes - AGI

Středoasijský pastevecký pes - AGI

Agi pomáhá očistit sníh z auta

Agísek nás 4.7.2016  navždy opustil. Byl to náš věrný hlídač, super kamarád a nejlepší Středoasiat...  Odpočívej v pokoji.

 

STŘEDOASIJSKÝ PASTEVECKÝ PES

Na ranč je potřeba také hlídač a vzhledem k tomu, že chov těchto psů je v rodině..prostě dostali jsme krásné černobílé štěňátko, které bylo poloviční než Šajn. Rok se z rokem sešel a ze štěňátka je 70ti kilový hlídač, který každého nezvaného návštěvníka přinese v zubech - když se ovšem vzbudí :-)

Náš Agi - celým jménem Agasten z Hemžalova Mlýna se narodil 15.1.2008, z matky: Chazi Ri-Vě-Gu po otci: Pinačet Saksonia,  reg. č. CMKU/SAO/2838/08, barva černá, bílé znaky.

Agiho zatím výstavní kariera a uchovnění čekají. Ale je to pěkný a charakterní pes, takže by mohl být úspěšný. Sice se říká, že toto plemeno je velmi nebezpečné a obtížně cvičitelné. Což Agi zatím svéhlavý je dost, ale dá se s ním domluvit a nebezpečný je pouze pro nebezpečné lidi. Jelikož je dobře socializovaný může chodit mezi lidi i ostatní psy a nevyvolává žádné konflikty. Nicméně se umí pořádně bránit, je-li napaden.

 

 

Publikováno: 9.10.10 13:28 | Připojená galerie: Agi - středoasijský pastevecký pes | Kategorie: Naši psi